Wethouder Erfgoed Rachel Streefland opent Kerken Kijken Utrecht

jun 21 , 13:57 Stadsnieuws
kerken kijken nslagmolen 2019 55
Het nieuwe seizoen van Kerken Kijken Utrecht gaat van start op 29 juni 2024. Tot en met 14 september 2024 zijn twaalf binnenstadskerken in Utrecht vrijwel dagelijks geopend voor publiek.
De feestelijke opening van het seizoen wordt verricht door wethouder Erfgoed Rachel Streefland en vindt plaats op 28 juni in de Geertekerk, een van de twaalf aangesloten kerken. “Dit jaarlijkse publieksevenement is van grote waarde voor kerkenstad Utrecht, maar ook daarbuiten. Het laat duizenden bezoekers zien dat kerken een onlosmakelijk onderdeel zijn van ons cultureel en historisch erfgoed”, aldus Wethouder Streefland.
Een speciale vermelding verdient de Augustinuskerk aan de Oudegracht, die na zeven jaar sluiting, vanwege afbrokkeling van het gewelf na een grondige restauratie in al zijn pracht en praal ook weer toegankelijk is voor het publiek.
Het zomerseizoen van Kerken Kijken Utrecht loopt van 29 juni tot en met 14 september 2024 en de toegang is gratis. Bezoekers kunnen genieten van cultuur-historische rondleidingen, verzorgd door de honderden enthousiaste vrijwilligers van Kerken Kijken Utrecht, die zorgen voor een gastvrije ontvangst. Enkele kerken zijn ook buiten het zomerseizoen op zaterdagen geopend. De exacte openingstijden van de kerken zijn te vinden op kerkenkijken.nl .