Utrechters kamperen komend weekend op ‘Buurtcampings’

jul 10 , 11:28 Stadsnieuws
unnamed19 3
Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping . Een initiatief waarmee in 2023 landelijk 600.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd met ruim 17.000 bezoekers en kampeerders. Samen bouwen buurtbewoners de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. Kamperen hoeft niet, je kunt ook langskomen om sfeer te proeven! Aankomend weekend vinden er in Utrecht vier Buurtcampings plaats in: Griftpark, Majellapark, Maximapark en Koppelsteede.
Wat is de Buurtcamping?
Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een ontmoetingsplek voor iedereen.
Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Samen luisteren naar verhalen of muziek bij het kampvuur en samen eten of bijpraten bij een kop koffie."Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen.
Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de Buurtcamping.
Een kampeerplek reserveren of langskomen?
De lokale teams in Utrecht zoeken nog enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een handje te helpen en/of om in hun eigen buurt te komen kamperen. Liever niet kamperen? Wees welkom om een dagje sfeer te proeven en mee te doen aan de activiteiten! Let op: Buurtcamping Majellapark is vol, er zijn nog wel dagtickets beschikbaar. Buurtcamping Park De Koppel organiseert een samba-optocht door de buurt dus mis de opening niet op zaterdag 13 juli.
Een kampeerplek reserveren op één van de Buurtcampings kan hier: https://debuurtcamping.nl/utrecht/