Universiteit start met voorbereidingen renovatie Janskerkhof 13/13a

jul 09 , 11:49 Stadsnieuws
gebouw janskerkhof13
Het College van Bestuur (CvB) van de Universiteit Utrecht heeft het faserapport van de initiatieffase voor de renovatie van Janskerkhof 13/13a goedgekeurd. Met deze goedkeuring kan de universiteit starten met de voorbereidingen voor een grootschalige renovatie van het rijksmonument, waarin doelmatigheid, duurzaamheid en modernisering centraal staan.
De renovatie is gericht op het verbeteren van de luchtkwaliteit, koeling en verwarming, maar ook op het realiseren van een energiezuinige en milieuvriendelijke omgeving. Geavanceerde technieken en materialen zullen worden gebruikt om het gebouw te verduurzamen en tegelijkertijd het historische karakter te behouden.
Er komen flexibele werkplekken die inspelen op de diverse behoeften van medewerkers. Dit sluit aan bij de visie van de universiteit om efficiënte en inspirerende werkomgevingen te creëren.
Fasering en planning
De voorbereidingsfase van het project loopt van het tweede kwartaal van 2024 tot en met 2026. Deze fase omvat het opstellen van het programma van eisen, het ontwerptraject en de planning van de verhuizing van de huidige gebruikers. De uitvoeringsfase start volgens de huidige planning in 2027 en zal naar verwachting in 2029 worden afgerond.
De renovatie van rijksmonument Janskerkhof 13/13a is een technische en logistieke uitdaging in de binnenstad van Utrecht. Met de renovatie onderstreept de Universiteit Utrecht de toewijding aan inspirerende en toekomstbestendige campus, gebouwen en faciliteiten.