Leidsche Rijn krijgt een nieuw stadspark

jun 20 , 12:40 Stadsnieuws
park leeuwesteyn plankaart
In het hart van Leidsche Rijn Centrum komt binnenkort een nieuw stadspark: Park Leeuwesteyn. Dit grootschalige project strekt zich over een kilometer lengte en 65 meter breedte uit en verbindt met de omliggende woonbuurten Leeuwesteyn, Hoge Weide en Grauwaart met Leidsche Rijn Centrum. Het park biedt volop ruimte voor recreatie, sport en ontmoeting en draagt bij aan de volgende stap naar een groenere, klimaatbestendige stad.
De gemeente vindt het belangrijk dat Park Leeuwesteyn een plek wordt voor de omwonenden en andere bezoekers. Daarom is het afgelopen jaar intensief samengewerkt met bewoners en organisaties aan het ontwerp voor het park. Onder meer met inloopbijeenkomsten, online enquêtes, straatinterviews en werkgroep bijeenkomsten. De uitkomsten hiervan zijn meegenomen in het ontwerp.
Wethouder Eelco Eerenberg (Ruimtelijke Ordening): "Ik wilde graag dat de buurt echt de ruimte kreeg om het park te ontwerpen. Dat past bij het pionierende karakter van Leidsche Rijn. En het resultaat mag er zijn. Of je nou komt sporten, spelen, anderen komt ontmoeten of een wandeling maakt om tot rust te komen: Park Leeuwesteyn wordt een plek waar het straks allemaal kan.”
Bewoners wilden bijvoorbeeld graag urban sports en recreatievelden in het park. Er komen daarom plekken in het park voor freerunning, boulderen en calisthenics. Dit wordt afgewisseld met vrije ruimte waar mensen zelf invulling aan kunnen geven. Park Leeuwesteyn wordt een groen park met volop ruimte voor sport, spel, ontmoeting en ontspanning. Er komen diverse sport- en speelvoorzieningen, waaronder recreatievelden, een waterspeelplek, een jeu de boulesbaan en schaaktafels. Ook zijn er verschillende plekken om te picknicken.