Jubilerend Leidsche Rijn Festival presenteert programma

jul 09 , 16:34 Stadsnieuws
lrf19 foto herman kemperman
Zondag 1 september organiseert Cultuur19 i.s.m. Podium Hoge Woerd een hele bijzondere editie van het Leidsche Rijn Festival, van 10.00 tot 17.00 uur bij Castellum Hoge Woerd. Het gratis te bezoeken kunstfestival voor kinderen (2-12 jaar) bestaat namelijk 25 jaar.
Het Leidsche Rijn Festival begon in 1999 als buurtfeest voor de eerste bewoners van de wijk. Sindsdien groeide en veranderde Leidsche Rijn behoorlijk. Het festival veranderde mee, 25 jaar later is het feest voor het grootste gratis kunstfestival voor kinderen van Nederland. Dat feest, en de bloemen die daarbij horen, is volop terug te zien in het programma vol met muziek, theater en creatieve workshops.
De allerkleinsten kunnen bijvoorbeeld een bloemaquarel maken bij Wunderle, of een bloem stempelen met Imke Bogers. Wendy van Zanten leest ook voor uit haar boek Wolkenmannetje is jarig. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er de acrobatische dansvoorstelling Power of Passion van Eva Scherpenisse met een danscrew uit Ivoorkust, Les Genies de Babi. Ook de voorstelling KOLÓ van Drumdrumdrum belooft een ritmisch feestje te worden. In het silent disco theater van A.vontura gaan kinderen helemaal op in het fantasiebos. De grote kinderen (8+) kunnen van tweedehands kleding prachtig nieuwe feestkleding maken in het Fashion Atelier van Nadia el Barnoussi. Er is nog veel meer te zien en te doen voor alle leeftijden, bekijk het programma op www.leidscherijnfestival.nl .
Gedragen door vrijwilligers
Het festival wordt ieder jaar mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers. Als vrijwilliger kun je op allerlei manieren van waarde zijn en krijg je daar een gezellige dag voor terug. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie mailen naar [email protected] (Kevin van Rossum en Boris van Lieshout). Op maandag 26 augustus is er om 19:00 uur een vrijwilligersbijeenkomst in de CultuurCampus, waarbij de hele productie wordt doorgenomen en men elkaar al kan leren kennen. Voor meer info, zie www.leidscherijnfestival.nl/vrijwilligers .