Galecopperbrug richting Arnhem in juli vijf weekenddagen overdag dicht

jun 28 , 11:23 Stadsnieuws
galecopperbrug
De Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht is op zaterdag 6, 20 en 27 juli en zondag 21 en 28 juli richting Arnhem van 08.00 tot uiterlijk 20.00 uur volledig afgesloten voor het verkeer. Houd rekening met 60 minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden. De weg onder de brug aan de kant van Kanaleneiland (Griffioenlaan) is op deze dagen ook afgesloten voor auto- en fietsverkeer.
Omleidingen werkzaamheden Galecopperbrug
·Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem rijdt om via de A1 en A27/A30 en vanuit Rotterdam richting Arnhem via de A15.
·Bij Utrecht rijdt het verkeer om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 óf de A2 en A27 (zie ook de omleidingskaart).
·Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid.
Informatiepanelen en/of gele borden geven de omleidingsroutes aan.
Mogelijk verlopen de werkzaamheden op sommige dagen voorspoediger dan gepland. Daardoor kan de brug al eerder dan 20.00 uur open zijn.
Door (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers voor vertrek de actuele planning te bekijken op www.galecopperbrug.nl.
Sluit niet aan in de file
Vanwege de verwachte hinder adviseert Rijkswaterstaat weggebruikers - waar mogelijk - te reizen met het openbaar vervoer of de fiets. Of de reis op een andere dag te plannen.
Werkzaamheden Galecopperbrug
Tijdens de afsluitingen plaatst Rijkswaterstaat een nieuwe constructie op de oostelijke toren van de Galecopperbrug richting Arnhem. Daarnaast worden buizen bevestigd tussen het brugdek en de nieuwe constructie. Hier lopen straks de nieuwe stalen kabels doorheen.
Groot onderhoud tot halverwege 2025
Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van groot onderhoud aan de Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem. Door groei van het steeds zwaardere vracht- en autoverkeer is de belasting van de brug de afgelopen tientallen jaren flink toegenomen. Daarnaast vertonen de stalen kabels die het brugdek dragen roestvorming op de brug richting Arnhem. Om de brug ook in de toekomst veilig te kunnen gebruiken, vindt tot halverwege 2025 onderhoud plaats. De grootste klus is het vervangen van de stalen kabels.
Verkeershinder in de regio
In 2024 voert Rijkswaterstaat, naast het vervangen van de stalen kabels van de Galecopperbrug, nog andere grote onderhoudswerkzaamheden uit rond Utrecht. Dit zorgt langere tijd voor verkeershinder in de regio. Zo vernieuwt Rijkswaterstaat het wegdek op grote delen van de A12 en A2, voert renovaties uit aan verschillende viaducten en bruggen en brengt nieuwe verlichting aan in de Leidsche Rijntunnel (A2). Daarnaast voert Rijkswaterstaat regulier onderhoud uit, zoals asfaltreparaties en groenonderhoud.