Feestelijke start bouw van twee nieuwe woontorens aan de Lomanlaan

jul 04 , 14:07 Stadsnieuws
start bouw lomanlaan 2 juli 24 1
De bouw van twee nieuwe woontorens aan de Lomanlaan in Utrecht is gestart. Woningcorporatie Woonin en TBI-onderneming ERA Contour bouwen de komende jaren op deze plek aan 215 betaalbare huurwoningen. Wethouder Eerenberg van Gemeente Utrecht gaf samen met Anemoon van Dijk, manager Wonen Utrecht van Woonin, en Jeroen Heijdra, directievoorzitter van TBI-onderneming ERA Contour, op 2 juli 2024 het startsein voor de bouw van het nieuwbouwproject. De start bouw was feestelijk aangekleed en zowel de projectbetrokkenen als buurtbewoners vierden deze mijlpaal mee.
De twee woontorens aan de Lomanlaan verrijken de Utrechtse Transwijk-Zuid met 215 betaalbare huurwoningen. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van de appartementen en doet dat in opdracht van Woonin. Het architectuurontwerp van de woontorens is gemaakt door De Zwarte Hond.
Speciale gasten
Tijdens de start van de bouw waren ook twee speciale gasten van de partij: Elin van 2 jaar en Hudayfa van 6 jaar. Beiden namen eerder deel aan een tekenwedstrijd voor het nieuwbouwproject en kwamen als winnaar uit de bus. Hun tekeningen zijn op een bouwhek bedrukt en werden bij de start bouw onthuld. Dat zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de bouwplaats.
Geluidsarme en trillingsvrije bouwmethodes
Het realisatieteam van het nieuwbouwproject aan de Lomanlaan start als eerste met de bouw van de parkeerkelder. Dit gebeurt met verschillende bouwmethodes die trillingsvrij zijn en minder geluidsoverlast geven dan het slaan van heipalen. Om de overlast voor de buurtbewoners in Transwijk-Zuid tot een minimum te beperken, worden tijdens de bouw innovatieve, geluidsarme methodes gebruikt. Dit is essentieel, omdat de bouwlocatie dicht bij een woonwijk ligt. De bouw van de parkeerkelder duurt naar verwachting een jaar. Daarna volgt de bouw van de woontorens.
“We zijn ontzettend enthousiast om nu echt te beginnen en om 215 betaalbare huurwoningen aan de Lomanlaan te realiseren. Samen bouwen we hier aan een fijne en levendige buurt!”, zegt Jeroen Heijdra, directievoorzitter bij ERA Contour.
Groene en open verbinding tussen woonwijken en park Transwijk
Anemoon van Dijk benadrukte het belang van de nieuwbouw voor Woonin: “Met deze woningen kunnen we meer woningzoekers helpen. Van de 215 nieuwe woningen zal 75% bestaan uit sociale huurwoningen en 25% uit middenhuur. Het nieuwe plan creëert een groene en open verbinding tussen de woonwijken Transwijk en Kanaleneiland, en park Transwijk. Daarnaast komt er op de begane grond van één van de torens een horecagelegenheid waar bewoners en buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten.”
Verwachte oplevering voorjaar 2027
De oplevering van de nieuwe woningen aan de Lomanlaan vindt naar verwachting plaats in het voorjaar van 2027.
start bouw lomanlaan 2 juli 24 3