Eerste sleuteloverdracht sociale huurwoningen Bo-Ex in Rijnvliet West

jun 20 , 16:32 Stadsnieuws
sleuteloverdracht rijnvliet fase 3
Op 19 juni jl. vond de eerste sleuteloverdracht plaats van de sociale huurwoningen die Bo-Ex in Rijnvliet West heeft laten bouwen. Directeur-bestuurder Robert Straver overhandigde de eerste sleutel aan de nieuwe bewoners aan de Pecanlaan.
Nul-op-de-meter woningen
In de nieuwe woonwijk Rijnvliet bij Utrecht Leidsche Rijn, in het gebied tussen de Akeleistraat, Monardastraat en Pecanlaan, realiseert Bo-Ex 61 sociale huurwoningen. Deze woningen bestaan uit 26 appartementen en 35 eengezinswoningen. De 35 eengezinswoningen worden de komende weken opgeleverd. De sleutels van de eerste woningen (aan de Pecanlaan) werden woensdag 19 juni tijdens een feestelijk moment overhandigd.
De eengezinswoningen zijn nul-op-de-meter woningen en hierdoor zeer energiezuinig. Ze hebben 4 kamers en het woonoppervlak bedraagt tussen 106 en 113 m2. Alle woningen hebben een eigen voor- en achtertuin met berging, de straten worden groen ingericht met bomen, groenperkjes en hagen. De 35 woningen zijn verdeeld over drie woonblokken, met in het midden een parkeerterrein en groenperkje. Aan de oostkant komt het appartementencomplex dat later dit jaar wordt opgeleverd.
Eetbare Woonwijk
Rijnvliet bevindt zich in het zuidoosten van het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. De wijk is ontworpen als een Eetbare Woonwijk. Waar het kan, komen planten en bomen die voedsel produceren. De straten zijn vernoemd naar verschillende fruitbomen en gewassen die ook echt in de wijk staan. Er is ook een voedselbos in de wijk.
Op de fiets of met de auto zijn de nieuwe bewoners snel bij de winkels in Leidsche Rijn Centrum en Parkwijk, het NS-station Leidsche Rijn en de binnenstad van Utrecht.
Feestelijk moment
In deze tijden van woningtekorten is het voor veel mensen lastig een woning te vinden die aansluit bij hun wensen en behoeften. Als woningcorporatie ziet Bo-Ex het als haar taak om betaalbaar en goed wonen te bieden en proberen zo hun steentje bij te dragen aan het terugdringen van de woningnood in Utrecht. Sinds 2019 bouwt Bo-Ex onder andere zo’n 200 woningen in Rijnvliet, waarvan er nu 35 woningen worden opgeleverd. Een goed moment om hier feestelijk bij stil te staan. Directeur-bestuurder Robert Straver: “Ik wens de 35 gezinnen die hier komen wonen ontzettend veel geluk en plezier in deze geweldige woningen in een heerlijke wijk. Ik hoop van harte dat u naar elkaar en naar de buurt met veel warmte omkijkt.”