Reacties op leefstraten overwegend positief

Foto: hetkanwel

In de zomer van 2016 zijn er op initiatief van bewoners in Utrecht twee leefstraten geweest. Het ging om de Duifstraat in Noordoost en de Concordiastraat in Noordwest. Uit de evaluatie blijkt dat de reacties overwegend positief waren.

In de leefstraten kregen bewoners de kans om hun straat naar eigen wensen in te richten. Doel is meer ruimte voor spelen, verblijven en ontmoeten en het maken van duurzame mobiliteitskeuzen. Ook komt het gesprek in de straat of buurt op gang over wat bewoners met hun omgeving willen.

Ruim de helft (56 procent) keek positief terug op de leefstraten en een vijfde (21 procent) negatief. Met name mensen die elke dag autorijden zijn minder positief over de leefstraat dan mensen die weinig autorijden. Bijna twee derde (64 procent) gaf aan dat men het positief zou vinden als er in de toekomst vaker leefstraten in de stad zouden worden georganiseerd.

Op basis van de uitkomsten van de evaluatie maakt de gemeente het dit jaar weer mogelijk voor bewoners om een leefstraat te organiseren. De randvoorwaarden zijn op basis van de ervaringen in 2016 aangescherpt.

Cookieinstellingen