CDA wil blowverbod in Tivolituin

Foto:

Het CDA wil dat de gemeente de overlast in de Tivolituin harder aanpakt. Daarover stelde CDA gisteren mondelinge vragen aan de burgemeester. Blowende hangjongeren zorgen voor overlast en vrijwilligers en omwonenden voelen zich onveilig. Het CDA pleit voor een blowverbod in de Tivolituin.

De Tivolituin is een rustige openbare tuin in Buiten Wittenvrouwen die met veel inzet onderhouden wordt door vrijwilligers. Sinds de zomer 2015 hebben bewoners en vrijwilligers last van jongeren die de doorgang blokkeren, de tuin bezetten en blowen in de tuin. Dit maakt dat bewoners zich bedreigd voelen en worden aangetast in hun woongenot. Zij hebben dit eerder aangekaart, maar ondanks diverse inspanningen blijft er overlast bestaan. Het CDA vroeg de burgemeester om strengere handhaving.

Het CDA vindt het onbestaanbaar dat een tuin, die door vrijwilligers onderhouden en beheerd wordt, door hen niet met plezier gebruikt kan worden. In de directe omgeving van de tuin staan ook twee basisscholen. De blowende jongeren hebben volgens het CDA naast de overlast met hun gedrag ook een negatieve invloed op de basisschoolkinderen die in de tuin komen spelen. Het CDA vroeg de burgemeester om na te gaan of een blowverbod in de tuin uitkomst kan bieden. De gemeente onderzoekt deze optie nu, onder andere de ervaringen in andere steden hiermee. De uitkomsten van het onderzoek worden over twee maanden verwacht.

Cookieinstellingen