Thierry Baudet winnaar grote Utrechtse verkiezingsdebat

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – In het grote Utrechtse Verkiezingsdebat dat vanavond werd gehouden in een volle Jacobikerk in Utrecht, met VVD, D66, PvdA, CDA, GroenLinks, Forum voor Democratie en de SP als deelnemende partijen, ging het behoudens wat plaagstootjes over en weer er redelijk gemoedelijk aan toe.

Aan de hand van een drietal stellingen die ingeleid werden door ervaringsdeskundigen op het gebied van ongelijkheid in het onderwijs, veiligheid en privacy, en democratie en referenda, konden (van links naar rechts op de foto) Pieter Duisenberg (VVD), Paul van Meenen (D66), Amma Asante (PvdA), Michel Rog (CDA), Lisa Westerveld (GroenLinks), Thierry Baudet (FvD) en Jasper van Dijk (SP) hun visie hierover kenbaar maken, waarna het woord werd gegeven aan publiek.

Stemmen vóór en na debat

Voorafgaand aan het debat werd het publiek gevraagd of zij al wisten op welke partij zij zouden stemmen. Iets minder dan de helft bleek dat nog niet te weten. Na afloop van het debat kon het publiek digitaal kenbaar maken op welke partij zij gaat stemmen. Forum voor Democratie eindigde als eerste. Een mooie opsteker voor partijleider Thierry Baudet, die op 15 maart zijn debuut als lid van de Tweede Kamer hoopt te maken. “Dit is goed voor 17 zetels”, grapte hij.

De organisatoren, de studentenverenigingen S.S.R.-N.U. en Sola Scriptura-CSFR Utrecht, kunnen terugkijken op een geslaagd debat, een prima organisatie en een hoge opkomst.

 

 

 

Cookieinstellingen