Winkeliers Burgemeester Reigerstraat willen géén fietsstraat

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – De gemeente Utrecht wil de Burgemeester Reigerstraat opnieuw inrichten. Maar de winkeliers zien de bui al hangen. “Laat het alsjeblieft niet ook hier een fietsstraat worden”, luidt de kop in het AD.

Woensdag gaat verkeerswethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) in het Spoorwegmuseum de herinrichting van de Burgemeester Reigerstraat en Nachtegaalstraat met betrokkenen bespreken. De straten, waar dagelijks zo’n 25.000 fietsers van het centrum naar De Uithof begeven, behoren tot één van de drukste fietsroutes van de stad. Hoewel de gemeente in haar uitnodiging benadrukt dat ze wensen en suggesties van betrokkenen wil investariseren en dat alle opties nog open liggen, zien ondernemers en omwonenden de bui al hangen. Ze vermoeden dat de gemeente Utrecht, net als op veel plekken elders in de stad nu gebeurt, ook hier een fietsstraat gaat aanleggen.

Prima zoals het is…

Mijntje Bos, voorzitter van van winkeliersvereniging Maliekwartier, waarin vrijwel alle ondernemers van de Nachtegaalstraat en Burgemeester Reigerstraat zijn veregenwoordigd: “We zijn tegen de komst van een fietsstraat, omdat de bereikbaarheid met bus, fiets en auto, zoals het nu dus is, een groot pluspunt is. We zijn niet alleen een winkelgebied voor de buurt, maar er komen hier ook mensen uit andere delen van de stad en zelfs uit De Bilt en Bunnik. Die verliezen we als de parkeergelegenheid verdwijnt ten koste van een fietsstraat. De Nachtegaalstraat behoeft wel de nodige aanpassingen qua verkeersveiligheid, vult ze aan: “Daar gaat het laden en lossen van winkels over de fietspaden. Dat levert soms gevaarlijke situaties op.”

Erik Derksen van Café Buurten is het daarmee eens. “Laat de Burgemeester Reigerstraat gewoon zoals hij is. Hooguit wat nieuwe stoeptegels en wat schuiven met lantaarnpalen om ruimte voor de voetgangers te creëren. Maar laat Lot alsjeblief niet ook hier ‘haar gang gaan’. Dit is één van de leukste winkelstraten van Utrecht. Dat autoluw maken betekent het einde van deze straat.”

Bron: AD.nl

Cookieinstellingen