Familie Moszkowicz verliest kort geding tv-serie De Maatschap

Robert en Yehudi Moszkowicz bij Pauw
Robert en Yehudi Moszkowicz bij Pauw
Foto: Screenshot You Tube

AMSTERDAM/UTRECHT – De tv-serie De Maatschap mag vanaf 25 januari worden uitgezonden. De familie Moszkowicz verloor vandaag een kort geding tegen de makers van de serie. Dat blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam.

Volgens de Utrechtse advocaat Yehudi Moszkowicz – hij trad op namens zijn vader en ex-advocaat Robert Moszkowicz – pleegden de makers van de serie plagiaat door scènes te ontlenen aan het boek De Straatvechter van Robert Moszkowicz. Volgens de rechtbank is daar niets van gebleken.

Teleurgesteld

Yehudi Moszkowicz is teleurgesteld over de uitspraak. Hij noemt twee voorbeelden waaruit volgens hem onmiskenbaar blijkt dat de tv-makers zich wel degelijk op het boek van zijn vader baseerden. Het ene voorbeeld betreft de verdenking van Max Moszkowicz senior dat zijn zoon drugs gebruikte. “Laat je armen zien”, aldus senior tegen zijn zoon Robert. Het tweede voorbeeld betreft een scène waarin vader Max Moszkowicz en zijn zoon lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. “Hij is een junk”, roept Max Moszkowicz. Zoon Robert antwoordt: “Hoe durf je mijn privéleven erbij te betrekken. Ik zeg toch ook niet dat jij er naast mama drie vrouwen op nahoudt?”

Spoedappèl

Yehudi Moszkowicz laat zich in ieder geval niet van een mogelijk spoedappèl weerhouden door de vrees dat de publiciteit de Moszkowiczen meer schaadt, dan de uitzending van de serie De Maatschap. “Met alle aandacht die mijn familie sowieso trekt, maakt één procedure meer of minder niet meer uit.”

De vierdelige serie De Maatschap over de advocatenfamilie Meyer, wordt vanaf 25 januari uitgezonden op NPO2.

Bron: Telegraaf.nl

Cookieinstellingen