Biowarmte installatie mag doorgaan van bestuursrechter

Foto: Eneco.nl

UTRECHT – De bouw van een BioWarmte installatie op de Lage Weide in Utrecht mag doorgaan, maar wel met een strengere norm voor de uitstoot van giftige gassen. Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald.

Mobilisation for the Enviroment (MOB) en Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht (SSLU) waren het niet eens waren met de verleende omgevingsvergunning en stapten daarom naar de rechter. De rechtbank is van oordeel dat Gedeputeerde Staten van Utrecht de vergunning terecht hebben verleend, maar past wel de norm van de uitstoot van dioxinen en furanen (rook- en afvalgassen) aan.

Aanpassing norm
De BioWarmte installatie voldoet aan alle (milieu)normen qua geur, geluid en luchtkwaliteit. In de vergunning is een grenswaarde van 0,1 nanogram per kubieke meter aan uitstoot van dioxines en furanen opgenomen. Omdat Eneco zegt te kunnen voldoen aan een strengere norm, namelijk een grenswaarde van 0,05 en een streefwaarde van 0,03, heeft de rechtbank de norm gelet op de minimalisatieverplichting voor deze zeer zorgwekkende stoffen vastgesteld op 0,05 nanogram per kubieke meter.

Bron: rechtspraak.nl

Cookieinstellingen