Utrecht streeft naar optimale doorstroming van verkeer rond Weerdsingel

Knijp Monicabrug krijgt vervolg
Knijp Monicabrug krijgt vervolg
Foto: Gemeente Utrecht

UTRECHT – Utrecht zint op extra maatregelen om het doorgaand verkeer op de Weerdsingel Westzijde verder te beperken. Dat blijkt uit de gisteren verschenen eindrapportage over de ‘Knijp Monicabrug’. Dit meldt het AD.

Utrecht wil met het doseren van het verkeer de leefbaarheid, veiligheid en vooral luchtkwaliteit op de Weerdsingel Westzijde – het weggedeelte tussen Oudenoord en Paardenveld – verbeteren. De hiervoor ingevoerde zogeheten ‘knijp’ heeft na anderhalf jaar het aantal auto’s weliswaar verminderd van 16.000 naar 12.000 per dag, maar het doel van 9.000 is nog niet bereikt. De beoogde luchtkwaliteitsnormen zijn wel gehaald. Volgens wethouder Lot van Hooijdonk is ‘de knijp’ op hoofdlijn geslaagd, maar is de doelstelling nog niet gehaald. “Het is nog niet wat we in gedachten hadden, maar we zien wel de beweging van doorgaand verkeer naar ‘hogerop’, naar de Marnixlaan. We zien ook de vervelende neveneffecten zoals opstoppingen op de Oudenoord en de Kaatstraat.”

Maatregelen
Van Hooijdonk wil daarom aan de slag met de Oudenoord. Ze denkt bij aanvullende maatregelen aan het nog meer oostelijk tegenhouden van doorgaand autoverkeer, bijvoorbeeld vanaf de Kardinaal de Jongweg. “We gaan daar een project van maken, om te zien welk deel van het verkeer bestemmingsverkeer is en welk doorgaand.” Overigens zijn nu ook al maatregelen genomen. Met het aanbrengen van verhogingen in het wegdek op de Oudenoord moet voordringen door fout voorsorteren worden ontmoedigd.

Bron: ad.nl

Cookieinstellingen