112

Daders uitgaansgeweld Janskerkhof krijgen taakstraffen

Foto: Google Maps

UTRECHT – Vier jonge mannen uit Nieuwegein en De Meern hebben een werkstraf gekregen voor ‘zinloos uitgaansgeweld’. De rechtbank vond celstraffen voor het viertal te ver gaan, omdat het bewijs dat ze hun weerloze slachtoffers op de grond tegen hun hoofd hadden geschopt ontbrak. Dit meldt het AD.

De twee slachtoffers kwamen net als de vier daders op 12 augustus na sluitingstijd uit café Filemon op het Janskerkhof gelopen. Het duo zou de vier wat hebben nageroepen, maar tijdens de rechtszitting kon niemand zich de aanleiding van de vechtpartij nog herinneren. De vier daders vielen de slachtoffers aan. Een van hen heeft mogelijk blijvend letsel aan zijn knie opgelopen en is bang in een rolstoel terecht te komen.

Tegen de twee mannen die het meeste geweld hadden gebruikt, was anderhalf jaar cel geëist. Op de camerabeelden was weliswaar te zien dat er grof geweld was gebruikt, maar of de daders de slachtoffers ook daadwerkelijk tegen het hoofd hebben geschopt bleef onduidelijk. Wel kon worden vastgesteld dat er op de twee jongens, die toen al op de grond lagen, werd ingeschopt.

Alex P. en Lennart van M., beiden 23 jaar en uit Nieuwegein, kregen en taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf. Ton M. (22) uit De Meern en Leroy B. uit Nieuwegein, tegen wie een werkstraf van 240 uur werd geëist, kregen 80 uur werkstraf opgelegd. Het viertal heeft 14 dagen in voorarrest gezeten.

Bron: AD.nl

 

Cookieinstellingen