FNV: geen zorgen over C&A na sluiten winkels

Foto: Rosemoon, Wikimedia, CC BY-SA 3.0

UTRECHT – De sluiting van vier onrendabele winkels van modeketen C&A – waaronder twee in Utrecht (Vredenburg en Kanaleneiland) –  laat nog geen alarmbellen afgaan bij vakbond FNV Handel. Er zijn geen signalen dat de sluiting van enkele filialen een voorbode is van meer rampspoed. Dit meldt het AD.

De schrik zit er goed in bij de werknemers van C&A. Na aanvankelijk hun zorg te hebben geuit over het uitblijven van loonsverhoging, werd gisteren bekend dat de modeketen vier van de ruim 130 winkels gaat sluiten. Met de recente teloorgang van V&D nog voor ogen rijst de vraag of C&A misschien wel hetzelfde lot staat te wachten.

Volgens vakbondsbestuurder Niels Suijker van FNV Handel is er geen reden om ongerust te zijn. Het sluiten van filialen is volgens hem namelijk aan de orde van de dag en het komt vaker voor dat grote ketens heel selectief tot sluiting overgaan op basis van omzet. “Dit zegt iets over die vier filialen die het blijkbaar niet goed hebben gedaan, maar je kunt op basis hiervan niet oordelen dat ze aan de rand van de afgrond zouden staan.” Suijker zegt geen signalen te hebben dat C&A net als bijvoorbeeld de V&D ten onder zal gaan.

Slag om de arm

De vakbondsbestuurder wil nog wel een kleine slag om de arm houden. “C&A maakt geen cijfers bekend, dus het blijft giswerk natuurlijk, maar op basis van dit aantal is het niet iets waar ik mij grote zorgen over maak.” De sluiting van de filialen heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Personeel kan terecht bij andere winkels in het land. “Het aantal vaste medewerkers met een vast contract per filiaal is helemaal niet zo groot. Er is een groot verloop. De recente sluiting gaat ook niet gepaard met gedwongen ontslagen en dat is voor mensen natuurlijk het belangrijkste”, aldus Suijker.

Bron: AD.nl

Cookieinstellingen