Nieuwe ondernemers centraal op Culturele Zondag

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Aanstaande zondag staat in Utrecht weer een Culturele Zondag op het programma. Dit keer staan nieuwe ondernemers centraal. Zij zorgen voor een bereikbare, leefbare en gezonde stad. Tijdens Win-Win geven de slimme geesten achter deze inspirerende ondernemingen op vijf locaties presentaties en workshops.

 

‘Op pad in de stad’ staat centraal in ons festivalhart de Winkel van Sinkel. Bekijk de mogelijkheden om van jouw straat een autovrije straat te maken, bepaal de gezondste route naar de locaties van Win-Win met de Luchtradar en ontmoet de makers van de snelste zonneauto Nuna.In het voormalige Postkantoor shop je de wereld uit het slop. In dit eenmalige winkelcentrum zie je de lange weg van grondstof naar eindproduct en maak je kennis met de mensen en omstandigheden achter het product. Verwacht een boerenmarkt, een pop-up sweatshop en presentaties van o.a. Tony’s Chocolonely en Kuyichi.

Het groene podium van Win-Win staat in het Staffhorst gebouw. Hier presenteren wereldverbeterende bedrijven als Kartent en Instock hun diensten en kunnen kinderen aan de slag met (zwerf)afval.

Burgers nemen steeds meer zelf verantwoordelijkheid voor hun leefomgeving en dat heeft geresulteerd in een toename van burgerinitatieven, denk aan Peerby, SnappCar en Goboony. De mensen achter deze successen geven in Het Huis Utrecht korte pitches om jou te inspireren.

Onze laatste locatie is Gevangenis Wolvenplein dat verandert in Celicon Valley. In het cellencomplex vind je innovatieve start-ups met oplossingen voor de zorg en thuiskoks van Thuisafgehaald laten allerlei lekkers proeven.

Cookieinstellingen