Utrecht akkoord over tijdelijke studio’s en Skaeve Huse

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Gemeente Utrecht, ontwikkelaar Presidential2BV en woningcorporaties Mitros en Portaal hebben een akkoord bereikt over de exploitatie van 510 studio’s en 7 Skaeve Huse in het gebied Overtuin in Leidsche Rijn.

De sociale huurwoningen zijn bedoeld voor studenten en jongeren in combinatie met andere sociale huurders, zoals statushouders en mensen die uitstromen uit de maatschappelijke opvang. De gemeente stelt de grond tijdelijk beschikbaar. Presidential2BV ontwikkelde het bouwplan met tijdelijke studio’s. Mitros en Portaal verzorgen de verhuur van beide projecten.

Studio’s

De 510 studio’s komen kant en klaar naar Leidsche Rijn en worden daarna geplaatst op de fundering. De woningen zijn 21 m2 en zijn van alle gemakken voorzien. De studio’s zijn verdeeld over 4 blokken en hebben elk 5 woonlagen en een lift. Ze staan rond een groen binnenterrein met een gebouw voor een beheerkantoor, een ontmoetingsruimte en een wasruimte. De huurprijs wordt circa 455 euro.

Skaeve Huse

De komst van Skaeve Huse is nieuw voor Utrecht. Zij zijn bedoeld voor mensen die een intensieve begeleiding nodig hebben. Naast de zeven Skaeve Huse is er een achtste woning voor begeleiders. Dit project levert volgens de gemeente een flinke extra bijdrage aan de uitbreiding van betaalbare kleine woningen in Utrecht.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen