Petitie voor behoud van wetenschapsknooppunten

Petitie wordt overhandigd
Petitie wordt overhandigd
Foto: Universiteit Utrecht

UTRECHT – In aanwezigheid van rector Bert van der Zwaan van de Universiteit Utrecht is dinsdag 25 oktober aan leden van de Tweede Kamer een petitie aangeboden voor het behoud van de Wetenschapsknooppunten aan Nederlandse univeristeiten. De petitie is ondertekend door 4.000 Nederlanders.

De Wetenschapsknooppunten hebben de afgelopen jaren met succes activiteiten opgezet om de nieuwsgierige en onderzoekende houding van kinderen en leraren in het basisonderwijs te bevorderen. Daarnaast helpen ze scholen om wetenschap en technologie te verwerken in het curriculum. Het ministerie wil de subsidie voor de Wetenschapsknooppunten echter beƫindigen.

De petitie werd aangeboden in de vorm van een groot boek met meer dan 2.000 tekeningen gemaakt door leerlingen in het basisonderwijs. Volgens de 4.000 ondertekenaars van de petitie leveren de Wetenschapsknooppunten een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van nieuwsgierigheid naar wetenschap en technologie in het basisonderwijs. De petitie werd aangeboden door een delegatie van leraren, de expertcommissie van de Wetenschapsknooppunten en de voorzitter van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU). De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer gaat het verzoek inbrengen in het gesprek over de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer. De Wetenschapsknooppunten hopen dat de petitie het ministerie overtuigt, en dat alle twaalf knooppunten in Nederland ook na 2016 kunnen worden gecontinueerd.

Bron: Universiteit Utrecht

Cookieinstellingen