In beeld: de Dafne Schippersbrug

Foto: Architectenweb.nl

UTRECHT – De nieuwe Dafne Schippersbrug in Utrecht is vorige week op zijn plek gehesen. De brug verbindt de wijk Oog in Al over het Amsterdam-Rijnkanaal met Leidsche Rijn. Bijzonder aan de fiets- en voetgangersbrug is dat hij over het dak van een school loopt.

Aan de zijde van Oog in Al gaan fietsers en wandelaars over de nieuwbouw van de Openbare Basisschool Montessori Oog in Al omhoog. De daktuin van de school vervult een essentiƫle rol in het plan: het vormt een extra verblijfsruimte voor de school zelf en het continueert de groene omgeving. De brug stijgt naar een maximale hoogte van zeven meter.

Het plan is ontworpen door NEXT architects en Rudy Uytenhaak Architectenbureau, samen met Arup en B+B stedebouw en landschapsarchitectuur. “In een vloeiende beweging worden fietsroute, park en school samengebracht tot een samenhangend geheel van infrastructuur, bouwwerk en landschap”, verklaren de bureaus. Eind dit jaar is de Dafne Schippersbrug klaar, meldt NEXT architects. Zie hier de fraaie timelapse video die Rudy Uytenhaak Architectenbureau van dit project maakten.

Bron: Architectenweb.nl

Cookieinstellingen