Gemeente maakt aanschaf van zonnepanelen heel makkelijk

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – “Utrecht heeft al de meeste zonnepanelen van de grote steden. En dat is niet voor niets: de investering in zonnepanelen begint zich direct na aansluiting terug te verdienen, het draagt bij aan de gezonde stad die we willen zijn én zorgt voor extra werkgelegenheid. Logisch dus dat Utrechters kiezen voor de zon!”, zegt wethouder ‘Duurzaamheid en milieu’ Van Hooijdonk.

Dat de wethouder een warm pleitbezorgster is voor duurzame energie, is nagenoeg bekend. Maar ze is ook heel ambitieus. “We doen het als Utrecht al heel goed, maar willen graag de zonnigste grote stad blijven.” Hoe? Met een speciale actie waarmee het voor bewoners heel makkelijk wordt om zonnepanelen aan te schaffen.

Groepsaankoop

Vanaf 3 oktober tot en met 9 november kunnen huiseigenaren in de stad en provincie Utrecht zich inschrijven voor een groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie. Deze organiseert vervolgens een veiling onder vooraf gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet de deelnemers een persoonlijk aanbod voor een compleet systeem, inclusief materiaal, installatie en monitoring.

Utrechters kunnen als individu profiteren van het aanbod door deel te nemen aan de groepsaankoop. SamenZonneEnergie vraagt aan leveranciers om hun beste bod in de veiling te doen. Er worden vooraf hoge kwaliteitseisen gesteld waaraan de leverancier en de producten moeten voldoen. Naast de scherpe prijs zijn er goede garantievoorwaarden. Ook doet SamenZonneEnergie na de installatie steekproeven om de installaties te controleren op kwaliteit en veiligheid.

Alle deelnemers ontvangen uiterlijk 23 november een scherp aanbod op maat voor een compleet zonnepanelensysteem. Indien een deelnemer besluit het aanbod te accepteren, dan installeert de leverancier het systeem binnen een half jaar. Aanmelden is gratis en vrijblijvend, en is ook mogelijk voor huurders die toestemming hebben van hun verhuurder.

Inschrijving

Deelnemers kunnen zich inschrijven via SamenZonneEnergie. De groepsaankoop wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Utrecht, Woerden en Lopik, maar alle inwoners van de provincie Utrecht kunnen deelnemen aan deze actie. iChoosr coördineert de groepsaankoop. Dit is een onafhankelijk consumentencollectief, gespecialiseerd in het organiseren van groepsaankopen. Meer informatie staat op SamenZonneEnergie en via het gratis nummer 0800 – 0200 357 (ma t/m vrij, 9.00-17.00).

Bron: Gemeente Utrecht

 

Cookieinstellingen