Leden Pussy Riot voor debat naar Utrecht

Foto: Igor Mukhin, Wikipedia, CC BY-SA 3.0

UTRECHT – Leden van de Russische punkband Pussy Riot die in de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot wereldbekende activisten door zich krachtig te verzetten tegen dictatuur, censuur en patriarchale onderdrukking, doen op 31 oktober de stad Utrecht aan, waar ze in TivoliVredenburg in debat gaan met een hoogleraar over activisme, de macht van de media en de kracht van kunst.

Maria Alyokhina en Sasha Bogino van de band stonden in 2011 en 2012 in de belangstelling van de hele wereld nadat ze openlijk Vladimir Poetin beledigden. Een ‘verrassingsconcert’ tijdens een dienst in de Verlosserskerk in Moskou waarin het nummer ‘Moeder van God, verlos ons van Poetin’ werd gezongen, kwam drie van de vijf bandleden op twee jaar strafkamp te staan.

Pussy Riot werpt nu cruciale vragen op over de relatie tussen activisme en de gevestigde orde, over de macht van de media en de kracht van kunst. Hoe draagt Pussy Riot een radicale, politieke boodschap uit door middel van kunst en performance? Prof.dr. Rosi Braidotti, naast universiteitshoogleraar en oprichter van het Centre for the Humanities aan de Universiteit Utrecht ook een internationaal veelgeprezen filosoof, zal deze onderwerpen aansnijden tijdens het gesprek op maandag 31 oktober. Vragen van bezoekers die vooraf zijn gemaild naar [email protected] zullen door Rosi Braidotti worden behandeld.

Bron: nu.nl/duic.nl

 

Cookieinstellingen