Fietsers glijden uit over frituurvet

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – In de Utrechtse binnenstad zijn maandagmorgen meerdere fietsers uitgegleden. Een busje van een bedrijf had een spoor van frituurvet gelekt dat volgens de gemeente afkomstig was van horecagelegenheden. Dit meldt RTV Utrecht.

Op de Oudegracht ter hoogte van de Bakkerbrug, maar ook op het Domplein en het Janskerkhof kwam vet op de weg terecht. Het vet zat in een tank die op een aanhanger achter het busje stond. Dit zorgde soms voor gevaarlijke situaties voor de fietsers die ten val kwamen. De firma Achterberg heeft op de Oudegracht over 45 meter en bij de ViebrugĀ  ongeveer 20 meter speciaal zand gestrooid.

Verhalen van schade
De gemeente laat aan slachtoffers weten dat ze de schade moeten verhalen op de veroorzaker van de gladheid, het bedrijf Olthuis Recycling uit Dronten. Dat bedrijf verwijst slachtoffers door naar een onderaannemer, Bart Riooltechniek. Omdat op de grachten geen vrachtwagens mogen rijden, haalt deze onderaannemer het vet op met een bestelbus. Elders in de stad staat een vrachtwagen van Olthuis, waarin het vet wordt overgepompt. De onderaannemer bevestigt dat er iets mis is gegaan. De mannen op de bestelbus hebben een afsluiter open laten staan. De onderaannemer geeft aan dat hij en zijn medewerkers erg balen van het voorval, en dat de schade van slachtoffers uiteraard netjes zal worden afgehandeld.

Bron: rtvutrecht.nl

Cookieinstellingen