Raad Utrecht denkt na over tijdelijke verhuizing

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De gemeente werkt momenteel aan een renovatieplan van het stadhuis aan de Minrebroederstraat. De werkzaamheden zijn echter zo omvangrijk zijn, dat de gemeenteraad tijdelijk een ander onderkomen moet zoeken. Gedacht wordt aan het nieuwe stadskantoor naast het centraal station en het provinciekantoor in Rijnsweerd. Dit meldt het AD. 

csm_Raad_0687e81102Diverse leden in de gemeenteraad hebben al hun ideeën over dit verhuisproject. De nieuwe vergaderplek moet volgens hen voldoen aan een aantal voorwaarden.

De tijdelijke vergaderplek moet…

csm_Gilissen-Dimitri_02_4dea19efdd

…praktisch, bereikbaar en niet te duur zijn”, Dimitri Gilissen (VVD)

csm_Schipper-Tim_01_1bc41f362f

…heel functioneel zijn”, Tim Schipper (SP)

csm_Verschuure-Klaas_6764142199

…moet plaats bieden aan fractiemedewerkers”, Klaas Verschuure (D66)

Vernieuwingen
De gemeenteraad wil de renovatie aangrijpen om ook een aantal technische vernieuwingen in de raadszaal door te voeren. Zo hapert het camerasysteem, dat voor een live-uitzending van vergaderingen zorgt, regelmatig. Ook zijn er klachten over het geluidssysteem. De partijen denken verder na over een andere indeling van het stadhuis die het vergaderproces efficiënter maakt. D66’er Verschuure: “Het is raar dat de vierde stad van het land maar één ruimte heeft om met een grote groep te vergaderen. Met een tweede zaal die is voorzien van een camera- en geluidssysteem, zouden er commissievergaderingen tegelijkertijd kunnen worden gehouden.”

In september praten gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders verder over het project. Er is nog geen duidelijkheid over het budget. De verbouwing vindt waarschijnlijk plaats in 2018.

Bron: AD.nl

 

 

Cookieinstellingen