Raad van State steekt stokje voor bouwplan Noordgebouw

Foto: cu2030.nl

UTRECHT – Bewoners van appartementen in Gildeveste vinden dat het Noordgebouw tussen Utrecht Centraal en Smakkelaarsveld veel te hoog gaat worden. Ook vrezen ze voor hun privacy en extra geluidsoverlast. Dit meldt RTV Utrecht.

De gemeente Utrecht moet opnieuw kijken naar de plannen voor twee nieuwe gebouwen bij het Utrecht Centraal. Het Noord- en het Zuidgebouw moeten aan de stadskant van het station komen maar omwonenden en Hoog Catharijne stapten met succes naar de Raad van State.

De gemeente krijgt de opdracht om voor het eind van dit jaar aan te geven waarom het Noordgebouw een hoogte mag krijgen van zo’n 41 meter. Ook moet de gemeente opnieuw kijken naar de parkeernormen voor beide gebouwen, waarin woningen, winkels, horeca en een sportschool zijn gepland. Hoog Catharijne zegt dat de nieuwe parkeergarage onder het Jaarbeursplein veel te klein wordt voor alle bewoners en bezoekers van de nieuwe gebouwen. Ook op dat punt moet de gemeente het bestemmingsplan aanpassen.

De bouw mag voorlopig niet beginnen. De start van de werkzaamheden stonden gepland voor dit jaar, maar dat zal nu vertraging oplopen. Volgens de gemeente was de bouwvergunning ook nog niet verleend.

Bron: rtvutrecht.nl

Cookieinstellingen