15 maanden jeugddetentie voor Wesley de B.

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De Utrechtse rechtbank heeft de 23-jarige Utrechter Wesley de B. 15 maanden jeugddetentie opgelegd waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor de aanranding van drie verschillende slachtoffers in 2010 en 2011. Dit meldt RTV Utrecht.

De straf is lager dan de twee jaar cel die justitie had geëist. Daar staat tegenover dat De B. zich na zijn celstraf twee jaar lang aan verschillende voorwaarden moet houden. Als hij dit niet doet, moet hij alsnog de 6 maanden voorwaardelijke celstraf uitzitten. Ook moet De B. een schadevergoeding betalen aan een van de slachtoffers.

Motivatie rechtbank

Voor de twee andere aanrandingen waarvoor de Utrechter verantwoordelijk wordt gehouden door het Openbaar Ministerie was volgens de rechtbank ’te weinig bewijs’. Nog een reden waarom de straf lager is uitgevallen is dat de behandelaar van De B. heeft laten weten dat zijn cliënt, die begonnen is met de behandeling van zijn stoornis, gemotiveerd is en dat het beter met hem gaat. De Utrechter heeft zelf aangegeven dat hij nooit meer de fout in wil gaan. Om te voorkomen dat De B. ook daadwerkelijk geen strafbare feiten meer zal plegen, wordt hij na zijn gevangenisstraf intensief begeleid. Ook moet hij deelnemen aan een programma voor zedendelinquenten.

Bron: rtvutrecht.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen