Verdachte moord Koen Everink voor rechter

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Mark de J., die verdacht wordt van de moord op Koen Everink in Bilthoven, staat vandaag voor de rechter in Utrecht. De zaak komt vandaag nog niet inhoudelijk aan de orde, maar draait om verlenging van De J.’s voorarrest. Dit meldt AD.nl.

De voormalige tenniscoach Mark de J. wordt ervan verdacht in de nacht van 3 op 4 maart Everink in diens huis in Bilthoven te hebben doodgestoken. Gokschulden van De J. zouden hiervoor het motief zijn. Ook zou hij volgens justitie een horloge en telefoon van Everink hebben gestolen. Het OM hecht geen waarde aan de verklaring van De J. tegenover de politie. Hij zou op 3 maart, na een avondje voetbal kijken, bij Everink buiten in de Hoflaan in Bilthoven door een groep mannen zijn ontvoerd in zijn eigen auto en daarbij zijn bedreigd.

Politieonderzoek ‘niet objectief’

Volgens advocaat Pieter Hoogendam zijn er wel degelijk aanwijzingen dat De J. is ontvoerd. “Maar waarom zitten die dan niet in het dossier”, vraagt hij de rechter. Ook wil de advocaat een onderzoek laten starten naar de verdwenen telefoon van Everink. Locatiegegevens op zijn iPhone zouden kunnen helpen bij het opsporen van de dader. De telefoon is nog altijd spoorloos. De gokschuld van De J. zet de politie op het verkeerde been, meent Hoogendam. “Het nog af te betalen geld, een bedrag van 20.000 euro, zou hij vanaf april maandelijks in bedragen van zo’n 1.600 euro terugbetalen”, zegt hij. “Mark kon dat met zijn salaris prima betalen.” Hoogendam zet bovendien grote vraagtekens achter het onderzoek. Volgens hem had Everink allerlei relationele problemen; de moordenaar zou dan ook in die hoek moeten worden gezocht.

Bron: AD.nl

Cookieinstellingen