Suppend op de singels

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Ineens neem ik ze waar. Ergens tussen de bomen door op de Tolsteegsingel. Een groepje jonge meiden op het water voortpeddelend op een board. Ze zijn aan het suppen. Ja, ook voor mij een nieuw begrip: ‘suppen’; een afkorting voor Stand Up Paddling. 

door Cloewe Reijmes

Hier tekst
Net een sprookje, deze waternimfen in het bos. De realiteit is dat ‘suppen’ een snel aan populariteit winnende watersport is. Minder spectaculair dan zijn grote broer, het golfsurfen, maar aangezien 15 meter hoge golven zoals op Hawaii ons niet geschonken zijn, wel een uitermate geschikte sport om te beoefenen op Hollandse slootjes, meertjes, plassen en… Utrechtse singels.
Hier tekst
Het is bovendien een stuk eenvoudiger om het suppen je eigen te maken. De supboarden zijn stabiel gemaakt en de peddel is licht. Het schijnt dat je op een supboard zelfs een kind of een hond, maar ook allerlei picknick- en aan de hengelsport gerelateerde relateerde zaken kunt vervoeren en… zelfs yogaoefeningen kunt doen. Maar als beginner zou ik daar even mee wachten.

 

Hier tekst
Natuurlijk kun je hiermee een wedstrijdje maken, maar wie niet zo competitief ingesteld is, kan met een zogenaamde touringboard, al dan niet met vrienden of kennissen samen, in relax mode gewoon het water op en genieten van de wonderschone vergezichten die een tochtje vanaf het water oplevert.
Hier tekst
Voor wie op snelheid en spectaculair is ingesteld, lijkt suppen een ietwat ‘suffige’ activiteit, maar vergis u niet. U gebruikt al uw spieren, het is een prima manier om uw hoofd leeg te maken en om na stress situaties weer in balans te komen. Kortom: een prima work out voor lijf en leden. Eerst even proberen? In Utrecht kan dat bij www.citysup.nl/suppen-Utrecht/.

 

 

 

 

Cookieinstellingen