Lepeltje Lepeltje mag doorgaan van rechter

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – In het Utrechtse park Lepelenburg vindt vanaf vandaag tot en met zondag het Foodfestival Lepeltje Lepeltje plaats. De voorzieningenrechter was van oordeel dat de gemeente voldoende rekening heeft gehouden met de bescherming van het park bij het verstrekken van de vergunning.

De stichting Behoud Lepelenburg was naar de rechter gestapt omdat het festival volgens haar geen vergunning had mogen krijgen, met als argument dat de bomen en het gras te veel schade zouden oplopen door het festival. Voorts vreesde de Stichting dat de aan de vergunning verbonden voorschriften niet zouden worden nageleefd en dat de gemeente hierop onvoldoende zou toezien.

Voldoende bescherming
De vergunning is volgens de rechter verbonden aan de voorschriften voor de plekken waar de foodtrucks mogen staan en hoe het festival moet worden opgebouwd. Om de boomwortels te beschermen mogen de foodtrucks niet in het gras onder de bomen staan en moet er gebruik gemaakt worden van rijplaten en de half-verharde paden in het park. Volgens de rechter wordt op deze manier voldoende rekening gehouden met de bomen en het gras.

Bron: NU.nl

Cookieinstellingen