Station Utrecht Vaartsche Rijn open in augustus

Foto: ProRail

UTRECHT – Vier maanden eerder dan verwacht gaat het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn open. Op maandag 22 augustus stoppen hier de eerste Sprinters. Op dinsdagmiddag 23 augustus vindt de feestelijke opening plaats.

csm_headervisual_vaartsche_rijn_e7cfb7ce11-1

Wethouder Verkeer Lot van Hooijdonk geeft aan dat gemeente Utrecht er een belangrijk station bij heeft gekregen, een nieuwe poort naar de binnenstad. Treinreizigers uit diverse richtingen kunnen op Utrecht Vaartsche Rijn uit- of overstappen en reizen niet allemaal meer via Utrecht Centraal. Ook ligt er onder het station een mooie, brede fiets- en voetgangersverbinding tussen Rotsoord en de binnenstad. “Dit nieuwe station is een aanwinst voor treinreizigers, voetgangers en fietsers. Vanaf medio 2018 komen daar ook nog tramreizigers bij. Dan rijd je vanaf dit station in 8 minuten naar De Uithof met de Uithoflijn.”

Er zijn dan twee eilandperrons voor de trein en twee zijperrons voor de Uithoflijn. Het station ligt circa 6 meter boven straatniveau. Vanaf de Ooster- en Westerkade bieden vides zicht op de perrons erboven en vice versa op het water en de kades.

De ruime doorkijk zorgt samen met de publiekspassages voor een goede aansluiting tussen het centrum van Utrecht en de wijk Tolsteeg. Vanaf de Ooster- en Westerkade zijn de perrons met trappen en een lift bereikbaar. Onder het station komen commerciƫle ruimtes, een parkeergarage en 2 fietsenstallingen. Ook naast het station zijn dan stallingsplaatsen voor fietsen gerealiseerd.

Dienstregeling

Op station Utrecht Vaartsche Rijn stoppen de Sprinters richting Geldermalsen (4 x per uur) en de richting Driebergen (4 x per uur in de spits, daarbuiten 2 x). Richting Utrecht Centraal rijdt in de spits acht keer per uur een Sprinter. Deze treinen rijden door naar Woerden en Breukelen (buiten de spits twee keer per uur naar Breukelen).

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen