Gemeente Utrecht levert 4,9 kilo e-waste in per inwoner

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – In 2015 leverde de gemeente Utrecht in 2015 4,9 kilo e-waste, zoals afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting, in. Daarmee staat de gemeente Utrecht op de tweede plaats van de zeer sterk stedelijke gemeenten. Via de gemeentelijke milieustraten werd in de provincie Utrecht gemiddeld 5,9 kilo per inwoner. In heel Nederland is dit 4,6 kilo. Dit meldt De Stad Utrecht.

De cijfers zijn gebaseerd op de jaarlijkse benchmark van Wecycle, de stichting die de inzameling en recycling van e-waste organiseert. De provincie Utrecht behoort al jaren tot de top van Nederland. De inwoners leveren 1,3 kilo meer in dan gemiddeld in Nederland. Doel van de benchmark is om gemeenten te stimuleren meer e-waste in te zamelen. Top 3 gemeenten in provincie Utrecht zijn De Bilt, De Ronde Venen en Houten die het afgelopen jaar achtereenvolgens 7,9, 7,3 en 7,2 kilo e-waste inleverden.

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen organiseert. In totaal zamelde Wecycle 110 miljoen kilo in. Daarvan is 66 miljoen kilo afkomstig van de gemeenten, 44 miljoen kilo van winkels.

Bron: destadutrecht.nl

Cookieinstellingen