Risico’s vervoer gevaarlijke stoffen flink verminderd

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – In de provincie Utrecht zijn, na de invoering van het landelijke basisnet in 2015 voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, de risico’s op dat vervoer met zeker 50% verminderd dankzij gerichte maatregelen. Dit meldt de provincie Utrecht.

Gedeputeerde Mariëtte Pennarts: “Door de samenwerking met gemeenten, het Rijk, veiligheidsregio’s en omgevingsdiensten zijn we nu beter in staat om maatregelen te nemen die de externe veiligheid beter garanderen. Net als ieder ander willen we hier graag ongelukken met LPG-ladingen voorkomen.” Belangrijkste oorzaken voor de vermindering zijn de invoering van bronmaatregelen, bijvoorbeeld gebruik van minder wissels of hittewerende coating bij LPG-ladingen, gebruik spoor via de Betuweroute en de IJssellijn en het vaststellen van een maximale risicoruimte voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Routes

In de provincie Utrecht zijn routes opgesteld voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over provinciale en gemeentelijke wegen. In 2015 is het vervoer van gevaarlijke stoffen op het onderliggend wegennet in de provincie Utrecht via camera’s onderzocht. Hieruit blijkt dat het vervoer van gevaarlijke stoffen is afgenomen en dat er nergens normen of richtwaarden worden overschreden.

Bron: provincie-utrecht.nl

 

Cookieinstellingen