Gemeentesubsidie beschikbaar voor energieideeën

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Utrechters die samen met buurtgenoten of vrienden een idee hebben voor het slim besparen of opwekken van energie kunnen ook in 2016 een aanvraag indienen bij het Fonds Energieke Initiatieven.

Vanaf 1 maart a.s. is in totaal 160.000 euro beschikbaar. Hiervan is in 2016, een bedrag van 80.000 euro beschikbaar voor initiatieven waarbij Utrechters zelf aan de slag gaan en een aantoonbare bijdrage leveren aan het verminderen van CO2 in de stad. Utrechters kunnen een aanvraag doen voor een bedrag van minimaal 1.000 en maximaal 10.000 euro. Wethouder Lot van Hooijdonk (duurzaamheid) is benieuwd naar de ideeën in de stad: “Utrechters wekken steeds vaker zelf energie op en besparen slim. Met dit fonds kunnen we deze mensen een extra zetje in de rug geven om bij te dragen aan een klimaatneutrale stad in de toekomst.”

Resultaten Initiatievenfonds Utrechtse Energie
Het Fonds Energieke Initiatieven is een vervolg op het Initiatievenfonds Utrechtse Energie. Vanuit dat fonds zijn 23 initiatieven gehonoreerd en uitgevoerd. Deze initiatieven besloegen een breed terrein: de ontwikkeling en toepassing van apparaten als de zonnestroomverdeler en kleine zonneboilers, de inkoop van zonnepanelen door scholen en ouders, een studentenwedstrijd gericht op energiebesparing en het duurzaam opknappen van een buurthuis. Een initiatief voor het efficiënter afstellen van cv-installaties in samenwerking met ROC won in 2015 de eerste prijs van het Festival het Groene Peloton.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen