City Bioscoop Utrecht gaat nieuwe fase in

UTRECHT – De strijd voor het behoud van City Bioscoop Utrecht aan de Voorstraat krijgt een vervolg. Sympathisanten van de Utrechtse City bioscoop gaan donderdag een petitie met 3.500 handtekeningen overhandigen aan burgemeester Van Zanen.

De petitie loopt al vanaf vorig najaar. De fans van de bios benadrukken dat het om een tussentijdse overhandiging gaat. Ook na donderdag kunnen sympathisanten nog hun (digitale) handtekening zetten op www.petities.nl. De overhandiging vindt plaats voorafgaand aan de raadsvergadering.

“De City bioscoop is een beschermd rijksmonument met belangrijke architectuur- en cultuurhistorische waarde”, schrijven de initiatiefnemers van de petitie. “Er is een concreet plan voor behoud van deze bijzondere bioscoop. Als Utrecht de filmstad van Nederland wil zijn, dient het deze historische bioscoop te koesteren.”

Er ligt een concreet plan

Bioscoopexploitant Jos Stelling, eigenaar van het Springhaver Theater en het Louis Hartlooper Complex, wil een Arthouse-bioscoop realiseren in het pand aan de Voorstraat. De bouw van een aantal megabioscopen elders in de stad bepaalt mede de toekomst van City Bioscoop.

Cookieinstellingen