Financieel debacle TivoliVredenburg is gezamenlijk falen

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Het financieel debacle rond TivoliVredenburg in Utrecht is niet het werk van één specifiek persoon; hieraan zijn meerdere wethouders en gemeenteraden schuldig. Dat bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.

Eerder was al bekend dat de gemeente de problemen met TivoliVredenburg aan zichzelf te wijten heeft. In 2006 werden de kosten voor bouw en inrichting nog geraamd op 98,6 miljoen euro, in 2015 was het bedrag opgelopen tot circa 156 miljoen euro. Het antwoord op de vraag wie hieraan als de schuldige kan worden aangewezen is beantwoord en vastgelegd in een rapport van een commissie van wijze mannen. “Er is niet een schuldige, er waren vele gemeenteraden, vele colleges, vele voorgangers en iedereen was er bij, daarom is er niet een schuldige”, aldus raadslid Aline Knip van D66.

Tijdens de commissievergadering liet alleen Cees Bos van Stadsbelang zich negatief uit over het management van het muziekpaleis. Zijn voorstel om het management te ontslaan werd met hoongelach weggewoven.

In het voorjaar verschijnt er nog een ander rapport over TivoliVredenburg. Daarin staat wat het muziekpaleis nog kan verbeteren voor wat betreft de exploitatie en programmering.

Bron: RTV Utrecht

Cookieinstellingen