Geen aparte noodopvang voor LHBT-asielzoekers in Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Er hebben binnen de Utrechtse opvangcentra geen incidenten plaatsgevonden op grond van discriminatie van seksuele gerichtheid of genderidentiteit. Voor het college is er daarom geen aanleiding om in Utrecht een aparte noodopvang voor LHBT-asielzoekers te regelen.

Het College laat verder weten dat er met Vluchtelingenwerk Midden Nederland gepraat wordt over de aanstelling van vertrouwenspersonen voor LHBT-asielzoekers. Ook worden medewerkers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) getraind om te leren omgaan met problematiek rond seksuele gerichtheid en genderidentiteit. Mochten er zich problemen voordoen, dan worden LHBT-asielzoekers doorverwezen naar COC Midden-Nederland of het biculturele Lotgenotencontact.

Hiermee reageert het college op het advies van de Utrechtse Adviescommissie voor LHBT-beleid om ‘niet te wachten tot zich ook in opvangcentra  in Utrecht een incident voordoet, maar beleid te formuleren en een krachtig signaal af te geven’, en voorts op de vragen die vanuit de gemeenteraad over dit onderwerp zijn gesteld.

Bron: COC-Nederland/coc.nl

Cookieinstellingen