Gratis stalling bij station Overvecht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Vanaf 8 februari starten gemeente en NS een campagne om OV-reizigers van en naar station Overvecht aan te moedigen hun fiets in de overdekte stalling te zetten. Zij krijgen in de periode 8-17 februari op gezette tijden een flyer uitgereikt met meer informatie hierover. Als zij hun fiets daadwerkelijk in de stalling zetten, ontvangen ze bovendien een bon voor gratis koffie/thee. Dit meldt de gemeente Utrecht.

Vanaf maandag 1 februari heeft Utrecht er weer een gratis fietsenstalling bij. Om meer mensen te stimuleren om hun fiets binnen te zetten, is gebruik van de fietsenstalling bij station Overvecht sinds februari elke 1e 24 uur gratis. Na 24 uur betalen mensen 0,50 euro per dag. De gemeente en NS hebben hiermee al goede ervaringen opgedaan bij de fietsenstalling Jaarbeursplein. In de – bewaakte zelfservice – fietsenstalling bij station Overvecht is plek voor ruim 300 fietsen. Bij het station is een tekort aan fietsparkeerplaatsen, dat tot het jaar 2030 verder oploopt. Samen met ProRail en NS onderzoekt de gemeente hoe dit tegen te gaan. Eén van de oplossingen voor de korte termijn is – naast het gratis maken van de overdekte stalling – extra fietsklemmen buiten. De gemeente gaat de openbare ruimte aan de Overvechtkant van het spoor opnieuw inrichten. Daardoor komen er zo dicht mogelijk bij het station ongeveer 150 fietsplekken bij.

Gratis, droog en veilig
In de praktijk blijkt dat mensen die hun fiets in de stalling zetten, net zo snel bij het perron zijn als mensen die hun fiets buiten zetten. Voordelen van de stalling: fietsen staan er gratis, droog en veilig. Daarnaast zorgt het voor een aantrekkelijke, toegankelijke (en daardoor veiligere) entree naar stad en station.

Cookieinstellingen