Politie treedt op tegen woninginbraken in Utrecht Zuid

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – In het kader van de donkeredagenperiode, waarin het aantal inbraken doorgaans toeneemt, heeft de politie afgelopen weekend extra ingezet in Utrecht Zuid. Er was vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 november veel blauw op straat, er werden controles van voertuigen via kentekenherkenning (ANPR) gehouden en bekende inbrekers werden nauwkeurig in de gaten gehouden.

Zaterdagavond kreeg de politie rond 22.00 uur melding dat vier personen zich verdacht gedroegen op een parkeerterrein aan de Admiraal Helfrichlaan. Agenten gingen daar heen, hielden de vier jongens staande en zagen dat één van hen latex handschoenen droeg zonder daar een goede verklaring voor te hebben. Ook werd een wapen aangetroffen. Op verdenking van het plegen van voorbereidingshandelingen voor woninginbraak, werden de jongens, één van 16 en de andere drie van 17, allen uit Utrecht, aangehouden.

Zondagavond waren agenten op zoek naar een bekende inbreker om hem te kunnen aanhouden. Zij dachten hem te zien in Bilthoven, en wilden hem aanhouden, maar hij bleek toch niet aanwezig te zijn. Agenten gaven daar de boodschap af dat de man zich moest melden op het politiebureau, wat hij later op de avond deed. Daar werd de 21-jarige Utrechter alsnog aangehouden. Zondag rond 20.15 uur zagen agenten een gesignaleerde auto rijden op ’t Goylaan. Zij reden achter de auto aan en lieten hem stoppen op de Zevenwouden. De bestuurder had geen rijbewijs, waarvoor hij een bekeuring kreeg. Bij controle van de auto bleken er inbrekerswerktuigen in de auto te liggen. Hiervoor kreeg de bestuurder, een 17-jarige Utrechter, proces-verbaal.

Naast deze acties, vraagt de politie om extra alert te zijn, nu de dagen kort zijn en inbrekers in het donker makkelijker hun slag kunnen slaan. Ziet u iemand zich verdacht gedragen bij een woning? Hoort u glasgerinkel bij de buren die niet thuis zijn? Aarzel niet en bel 112!

Cookieinstellingen