‘Transvision moet regiovervoer blijven verzorgen’

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Nu Transvision onlangs heeft aangekondigd eind van dit jaar te willen stoppen met regiovervoer in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht, heeft het Bestuur Regio Utrecht (BRU) een kort geding aangespannen tegen de vervoerder vanwege contractbreuk.

Het contract tussen BRU en Transvision ging op 1 februari 2014 in voor een looptijd van vier jaar om de diensten uit te voeren. “In de overeenkomst staat dat Transvision een verplichting heeft het regiotaxi-vervoer te rijden tot 15 augustus 2018”, stelt BRU in een verklaring.

Kort geding

“Het kort geding is bedoeld om Transvision te houden aan de afgesloten overeenkomst. Maandelijks verzorgt Transvision in Utrecht en Maarssen ruim 26.000 ritten voor mensen die vanwege beperkingen aangewezen zijn op deze wijze van (rolstoel)vervoer per regiotaxi”, staat in de verklaring. “Het gaat om een kwetsbare groep mensen die veelal afhankelijk is van dit vervoer. Als Transvision stopt met het rijden van het regiotaxi-vervoer, dan heeft dat grote gevolgen voor deze groep mensen. BRU accepteert daarom niet dat Transvision stopt.”

Het is onduidelijk waarom Transvision stopt met regiovervoer. Het bedrijf wil ook niet reageren op het kort geding.

Cookieinstellingen