Raffie Chohan wordt vervolgd voor discriminatie

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Het Openbaar Ministerie vervolgt Raffie Chohan vanwege haar speech over de islam tijdens de Pegida-demonstratie in Utrecht op 11 oktober. De officier van jusitie heeft hiertoe besloten na het bekijken van de teksten en beelden en is op basis daarvan tot een verdenking van discriminatie gekomen.

Chohan liet zich onder meer uit over ‘de massieve inteelt in de islamitische cultuur’. Deze zou vrijwel onomkeerbare schade aan de moslims hebben toegebracht, met inbegrip van de intelligentie en geestelijke gezondheid’. Volgens haar kunnen moslims hierdoor niet aan de eisen van de arbeidsmarkt voldoen.

Ook zei Chohan: “Mohammed had een vrouw van zes jaar en consumeerde het huwelijk toen zij negen was (…). Een andere reden om moslims te verachten en te haten om hun krankzinnige ideologie is volgens haar omdat de islam nooit een religie van vrede is.

De politie is nu bezig met het onderzoek en zodra het proces-verbaal klaar is wordt een beslissing genomen over de verdere vervolging, laat het OM weten. De demonstratie in Utrecht van Pegida was de eerste in Nederland van de uit Duitsland afkomstige anti-islambeweging. Zondag is er weer een protest van Pegida in de stad.

Bron: RTV Utrecht

Cookieinstellingen