Hoe zijn cultuursubsidies verdeeld in Utrecht?

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Waar gaan in de cultuursector de subsidies naartoe? In Utrecht wordt de meeste subsidie verstrekt aan theater en dans, 10,6 miljoen, direct gevolgd door muziek, 10,56 miljoen, en de minste subsidie aan literatuur, 225 duizend. Dat blijkt uit een overzicht van cultuurwethouder Margriet Jongerius.

De Utrechtse musea krijgen 8,1 miljoen subsidie, beeldende kunst en nieuwe media 870 duizend, film 850 duizend euro en voor participatie, educatie en amateurkunst is 1,9 miljoen subsidie beschikbaar. Jongerius benadrukt in haar brief aan de gemeenteraad dat hier geen sprake is van budgettaire schotten. De grenzen tussen de verschillende disciplines beginnen volgens haar juist steeds meer te vervagen.

Jongerius geeft in dezelfde brief ook een overzicht van het percentage eigen inkomsten per kunstdiscipline. Daaruit blijkt dat bij muziek en film de helft uit eigen inkomsten komen zoals toegangskaartjes en sponsoring. Bij beeldende kunst is dat slechts 10 procent en bij literatuur 20 procent.

Bron: deStadUtrecht.nl

Cookieinstellingen