Jos Stelling wil na overname City bioscoop ombouwen

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De Utrechtse bioscoopuitbater Jos Stelling wil de monumentale City Bioscoop aan de Voorstraat in Utrecht ombouwen tot een complex met vijf zalen. De monumentale bioscoop moet uitgroeien tot een brede culturele ontmoetingsplaats. Dit meldt DUIC.

Stelling wil een grote theater- en horecasetting waarbij het grote toneelpodium dient voor talkshows, lezingen, muzieksessies, literaire avonden en (live) tv-uitzendingen. De huidige uitbater Kinepolis, die bioscoopketen Wolff heeft overgenomen, wil City sluiten vanwege de bouw van een nieuw bioscoopcomplex bij de Jaarbeurs. Stelling wil de bioscoop in de binnenstad overnemen en behouden voor de stad. Hij is al eigenaar van het Louis Hartlooper Complex en Springhaver.

De Kade
Stelling is niet de enige met plannen voor een bioscoop waar kwaliteitsfilms moeten worden getoond. Filmdistributeur Pim Hermeling heeft vergevorderde plannen voor De Kade, een bioscoop aan de nieuwe singel bij het Paardenveld, waarvoor wel een wijziging van het bestemmingsplan nodig is. Hermeling wil acht zalen in het pand, waar ook de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) les kan geven.

 

Cookieinstellingen