Henk Westbroek in de bres voor werkzoekende 50-plussers

Foto: Michael de Louw, CC-BY-SA 2.0

UTRECHT – Radio-dj en zanger Henk Westbroek helpt werkzoekende 50-plussers met solliciteren. In een mobiele studio op het Neude in Utrecht helpt Westbroek sollicitanten met het opnemen van een ‘gesproken cv’.

UWV en MKB Nederland willen een stem geven aan de 200.000 50-plussers in de WW en aandacht vragen voor hun kwaliteiten. “Ze zijn ervaren, vakkundig, flexibel en willen graag aan het werk. Maar veel werkzoekende 50-plussers voelen zich niet gehoord,” vertelt Betsie Gerrits van UWV. “Op dit moment is bijna de helft van de WW’ers in Nederland 50 jaar of ouder. Terwijl de arbeidsmarkt voorzichtig aantrekt, blijft deze groep duidelijk achter. Met deze actie willen we de 50-plussers letterlijk een stem geven.

Henk Westbroek is enthousiast over de actie met het gesproken cv: “Hiervoor leen ik graag mijn stem. Leeftijd zou niets uit moeten maken tijdens sollicitaties. Je moet kijken naar de kwaliteiten van mensen en wat ze kunnen toevoegen in je bedrijf. Ik moet er zelf niet aan denken om te stoppen met werken. Ik ben nu 63 en zoek trouwens ook nog een baan voor één dag in de week. Dat is best lastig. Ik zou wel voor de klas willen staan, als docent maatschappijleer. Dus als iemand iets weet…”

De samenwerking met Henk Westbroek is volgens Betsie Gerrits heel logisch. “Met zijn jarenlange ervaring als presentator weet hij als geen ander hoe je het beste je stem kan gebruiken om jezelf zo goed mogelijk te presenteren. Je krijgt immers maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Vandaag helpt hij werkzoekende 50-plussers in Utrecht en morgen staan we op de Brink in Deventer.”

Open voor 50-plus
UWV en MKB Nederland voeren sinds de zomer van 2014 gezamenlijk campagne om de kansen op een baan voor 50-plussers te vergroten. De campagne ‘Open voor 50-plus’ daagt werkgevers in het midden- en kleinbedrijf uit m geschikte 50-plussers uit te nodigen tijdens sollicitatieprocedures. Werkgevers die een vacature hebben of open sollicitaties accepteren, kunnen zich aanmelden via de website.

Cookieinstellingen