Bitter Choorstraat maakt plaats voor Van Bommel

Floris van Bommel sneaker
Floris van Bommel sneaker
Foto: Flickr

UTRECHT – Schoenwinkel Bitter vertrekt uit de Choorstraat. Het moederbedrijf van Bitter is vorige week failliet gegaan. Vanaf oktober neemt het Nederlandse schoenenmerk Floris van Bommel de plaats in van de winkel Bitter. Het wordt de tweede monobrand store van Floris van Bommel in Nederland.

Schoenenwinkel Bitter zal tot 1 september in het pand blijven zitten. Het moederbedrijf Ardenberg ging vorige week failliet. Het bedrijf heeft wel een doorstart gemaakt maar de winkel in Utrecht zal gaan sluiten. Hier voor komt een winkel van het schoenenmerk Floris van Bommel in de plaats; het merk dat in 1996 op de markt werd gezet naast het klassieke merk Van Bommel.

Interieur
De winkel in Utrecht krijgt dezelfde ‘industrieel chique’ look als de twee Floris van Bommel winkels in Duitsland: eikenhouten schappen, koperen hanglampen, een bakstenen wand met slingerend presentatie meubel, betonblokken en een grote blauwe hoek. Pepijn van Bommel laat weten: “Steeds meer multibrandstores verdwijnen van de A-locaties. In de Choorstraat verdwijnt met Bitter het tot voor kort grootste Van Bommel verkooppunt in de Utrechtse binnenstad. Om onze status van A-merk ook in de toekomst vast te houden zijn we van mening dat het een vereiste is om juist op dit soort toplocaties prominent aanwezig te zijn.”

Bron: DUIC

Cookieinstellingen