Louis Hartlooper pakt uit tijdens Zomerfestival

Philip Seymour Hoffman
Philip Seymour Hoffman
Foto: Wolf Gang, CC BY-SA 2.0

UTRECHT – Het afgelopen jaar zijn er veel mooie films vertoond in het Louis Hartlooper Complex. Misschien heeft u een aantal films gemist of wilt een film nog een keer zien. Dat kan! Bijna de gehele maand augustus kunt u voor slechts 5 euro de beste films van het afgelopen filmjaar gaan kijken.

BIRDMAN

119’ – Alejandro González Iñárritu – (Warner Bros. 22-01-2015)
Maandag 3 augustus, 16.30u | dinsdag 4 augustus 21.30u

★★★★★De Volkskrant
★★★★★ Cinema.nl
★★★★ Parool
★★★★ De Morgen

Een visueel pareltje over acteur Riggan Thomson (Michael Keaton), die ooit bekendheid wierf met zijn rol als iconische superheld Birdman. In zijn zelfgeschreven en geregisseerde Broadwaystuk, wil hij voor eens en voor altijd afrekenen met dit imago. Hij is wanhopig op zoek naar erkenning en succes. Ten koste van zichzelf en zijn omgeving wordt hij verblind door zijn ego.
Winnaar o.a. 4 Oscars en 2 Golden Globes en BAFTA

STILL ALICE

101’ – Richard Glatzer, Wash Westmoreland (September Film 22-03-2015)
maandag 3 augustus, 21.30u | dinsdag 4 augustus 16.30u

★★★★ The Guardian
★★★★ Volkskrant
★★★★ NRC

Indrukwekkend drama gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van neurowetenschapper Lisa Genova (gespeeld door Julianne Moore) die het ziekteproces beschrijft van een gelauwerde linguïst die plotseling haar eigen studieobject wordt: alzheimer.
Winnaar o.a. Oscar, Golden Globe en BAFTA voor beste hoofdrol

GONE GIRL

149’ – David Fincher – (Warner Bros. 22-10-2014)
Maandag 10 augustus, 16.30u | dinsdag 11 augustus 21.30u

★★★★ NRC
★★★★ Telegraaf
★★★★ Rolling Stone The Theory

Grimmige, spannende topthriller over een schijnbaar gelukkig echtpaar.
Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne (Ben Affleck) bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy (Rosamund Pike) vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?
Genomineerd voor o.a. Oscar en vier Golden Globes

THE THEORY OF EVERYTHING

123’ – James Marsh – (Universal Pictures 15-01-2015)
Maandag 10 augustus, 21.30u | dinsdag 11 augustus, 16.30u

★★★★ Parool
★★★★ Volkskrant
★★★★ NRC

Een conventionele, maar ontroerende en grappige biopic over een van de briljantste wetenschappers aller tijden. Gebaseerd op de memoires ‘Travelling to Infinity: My Life with Stephen’ (2007) geschreven door Jane Hawking.
De jonge Stephen Hawking studeert in de jaren zestig natuurkunde aan de Universiteit van Cambridge, als hij hevig verliefd wordt op literatuurstudente Jane Wilde (Felicity Jones). Niets lijkt hen een lang en gelukkig leven in de weg te staan, totdat Stephen te horen krijgt dat hij lijdt aan spierziekte ALS. De dokters geven hem nog twee jaar, maar Jane weigert de hoop op te geven. Het tweetal trouwt en gaat samen de strijd aan.
Winnaar o.a. Oscar, Golden Globes en 2 BAFTA’s

A MOST WANTED MAN

122’ – Anton Corbijn – (eOne Entertainment 4-09-2014)
Maandag 17 augustus, 16.30u | dinsdag 18 augustus, 21.30u

★★★★ Volkskrant
★★★★ AD
★★★★★ Trouw

In zijn laatste grote filmrol excelleert Philip Seymour Hoffman als een verlopen Duitse terreurexpert in een spionagethriller waarin de grenzen tussen goed en kwaad steeds verder vervagen.
A Most Wanted Man is gebaseerd op het gelijknamige werk van schrijver John le Carré uit 2008. Daarin wordt de Tsjetsjeense Issa Karpov gevolgd. Gemarteld in zijn thuisland.

BOYHOOD

165’ – Richard Linklater – (Lumiere 31-07-2014)
Maandag 17 augustus, 21.30u | dinsdag 18 augustus, 16.30u

★★★★★ Volkskrant
★★★★★ NRC Handelsblad
★★★★★ Trouw
★★★★★ AD
★★★★★ De Filmkrant

Een uniek project dat zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Richard Linklater vertelt met Boyhood een intiem verhaal van epische omvang. Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt Richard Linklater met Boyhood tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van Mason (Ellar Coltrane).
Een prachtig, herkenbaar en hartverwarmend portret over opgroeien, het vormen van an een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd.
Winnaar o.a. Oscar, 3 Golden Globes en 2 BAFTA’s

WILD

115’ – Jean Marc Vallee – (Warner Bros. 26-02-2015)
Maandag 24 augustus, 16.30u | dinsdag 25 augustus, 21.30u

★★★★ cinema.nl
★★★★ Volkskrant
★★★★ Telegraaf

Waargebeurd drama met Reese Witherspoon als een jonge vrouw die tijdens een persoonlijke crisis een wandeltocht van meer dan 1500 kilometer onderneemt. Nadat haar moeder overlijdt en haar huwelijk strandt, besluit de jonge vrouw Cheryl Strayed om een wandeltocht van meer dan 1500 kilometer te maken. Zonder ervaring of voorbereiding begint ze aan de gruwelijk zware tocht die uiteindelijk haar leven verandert.
Genomineerd voor o.a. 3 Oscars, Golden Globe en BAFTA

WHIPLASH

107’ – Damien Chazelle – (Universal Pictures 13-11-2014)
Maandag 24 augustus, 21.30u | dinsdag 25 augustus, 16.30u

★★★★★ cinema.nl
★★★★ The Guardian
★★★★★ nu.nl
★★★★ Telegraaf

Whiplash toont met verve de tweestrijd tussen een wrede leraar (J.K. Simmons) die zijn studenten tot grote hoogte weet te drijven (als ze het tenminste mentaal weten vol te houden) en een naïeve leerling (Miles Teller) die ervan droomt om de Charlie Parker van het jazz-drummen te worden.
Gefilmd in negentien dagen, vervolgens gemonteerd en voorgedragen aan Sundance in slechts tien weken, om vervolgens als publieks- en juryfavoriet bestempeld te worden. Winnaar o.a. 3 Oscars, Golden Globe en 3 BAFTA’s

 

 

Cookieinstellingen