Dieter ‘El Diablo’ Senft is in town!

Foto: Kuebi, CC SY-BA 3.0

UTRECHT – De bekende Duitse Tourduivel Dieter (Didi) Senft is, ruim een week voor de start van de Tour de France, gearriveerd in Utrecht waar hij zijn intrek heeft genomen in het Court Hotel.

Dieter Senft staat bekend om zijn verschijning als duivel. Hij draagt rood en zwarte kleding, een drietand en horentjes op zijn hoofd. De Tourduivel wordt ook wel El Diablo genoemd. Senft is al tientallen jaren aanwezig bij wielerwedstrijden, waarvan de Tour de France het bekendst is. Senft is hiermee de opvallendste toeschouwer binnen de wielersport.

El Diablo behoort inmiddels tot de standaardpersonages omtrent de Ronde van Frankrijk. De afgelopen jaren laat Senft zich sponsoren, door zijn Volkswagenbus te beplakken met namen en logo’s van personen of organisaties die hem steunen door geld ter beschikking te stellen, (ook wordt hij door organisatoren van amateurkoersen ingehuurd als attractie) zodat hij aanwezig kan zijn bij de grote wielerwedstrijden. Mede omdat de Duitse televisie de afgelopen jaren niets moest hebben van wielrennen is deze inkomstenbron opgedroogd, en speelt de 62-jarige Duitser met de gedachte om met pensioen te gaan omdat hij te weinig inkomsten heeft. Bij de Tour de France 2015 geeft hij in ieder geval nog acte de prĂ©sence.

 

Cookieinstellingen