Regio Utrecht-Midden start banencampagne arbeidsbeperkten

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Tijdens het werkgeversevent Participatiewet Tour in Bunnik op 19 mei is het startsein gegeven voor een campagne om mensen met een arbeidsbeperking in Utrecht-Midden aan een baan te helpen. Onder het motto ‘Alleen talent telt!’ worden werkgevers aangespoord om binnen twee jaar 1.145 banen te creëren. Ruim 150 werkgevers uit de regio namen aan deze bijeenkomst deel.

De campagne laat werkgevers zien dat een arbeidsbeperking nog geen functiebeperking hoeft in te houden. Andere doelen zijn het werven van vacatures en het meer bekendmaken van de soorten hulp en ondersteuning door het WerkgeversServicePunt.

Oproep

“Met het inzetten van de campagne ‘Alleen talent telt!’ in onze regio Utrecht-Midden willen we werkgevers echt bewegen om in hun bedrijf of organisatie op zoek te gaan naar banen voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Daar hebben we als samenleving met elkaar afspraken over gemaakt die we willen nakomen. Ik roep alle werkgevers dan ook op om hieraan mee te doen en in actie te komen voor banen. Wij zijn extra blij met de medewerking van Vincent Bijlo aan de lancering van de campagne”, aldus Victor Everhardt, wethouder Werk en Inkomen gemeente Utrecht en voorzitter van de Utrechtse Werktafel.

Deelnemers

Initiatiefnemer voor de campagne is de Utrechtse Werktafel, waarin gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties hun krachten hebben gebundeld. De vijftien gemeenten in de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden zijn De Bilt, Bunnik, Houten, IJsselstein, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Lopik, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

Cookieinstellingen