Fashion Designers van HKU exposeren in de Bijenkorf Utrecht.

Foto: HKU

UTRECHT – Designers on Display: Fashion Designers van HKU exposeren hun verse creaties van 18 mei t/m 31 mei in de Bijenkorf Utrecht. De grand finale van deze expositie is een modeshow op 31 mei.

Van maandag 18 mei tot en met zondag 31 mei worden collecties van negen studenten Fashion Design tentoongesteld in het Utrechtse filiaal van de Bijenkorf. Het werk van de studenten Rianne Bouter, Anouk van Wijk, Marloes Ermers, Marleen van Egmond, Dewi Vingerling, Suzanne Barten, Laure Meyers, Laura Meijering en CĂ©line van Tongeren wordt van 18 t/m 31 mei tentoongesteld in het warenhuis. Je kunt een route volgen – te herkennen aan de belijning op de vloer – langs alle negen collecties.

Modeshow
De expositie wordt 31 mei afgesloten met een wervelende modeshow op een catwalk middenin de Bijenkorf. Tijdens de modeshow zijn collecties te bewonderen van studenten Steven van de Rijt en Sophie Roumans en van afgestudeerden Eva Pool, Dorien Bolhuis, Esther Vijftigschild, Manon Boertien en Sabine Staartjes. Zij hebben inmiddels hun sporen in de modewereld verdiend. Om 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur starten de shows op de begane grond van de Bijenkorf.

Naast de vertoning van de collecties en de modeshow kunnen bezoekers van de Bijenkorf een kijkje nemen in de wereld van een modestudent in het atelier op de begane grond en genieten van een themasalade in het restaurant op de eerste etage.

Pop-up shop
In het weekend van de modeshow is er tevens een pop-up store geopend in de Bijenkorf met een assortiment uit de collectie die tijdens de modeshow wordt vertoond. In deze pop-up shop zijn designs van alumni en studenten direct van de catwalk aan te schaffen.

Voor meer informatie ga naar www.hku.nl/bijenkorf

Cookieinstellingen