Dosering doorgaand verkeer route Monicabrug op komst

Foto: Gemeente Utrecht

UTRECHT – Op vrijdag 1 mei plaatst de gemeente borden op de Weerdsingel, die aftellen tot de start op 8 juni van het doseren van doorgaand verkeer op de route Kaatstraat – Oudenoord – Weerdsingel W.Z. – Paardenveld – Daalsetunnel.

Vanaf de kruising Paardenveld en Oudenoord-Monicabrug-Weerdsingel zal niet meer verkeer worden doorgelaten dan er verderop door kan (dus op de kruispunten Oudenoord-Monicabrug-Weerdsingel respectievelijk Paardenveld). Dit doseren gebeurt door de verkeerslichten op de route minder groen te geven, waardoor minder doorgaand autoverkeer voor deze route zal kiezen. Hoewel de gemeente uitgebreid automobilisten attent maakt op de maatregel, kan er in het begin sprake zijn van filevorming en worden de beoogde effecten pas na enige tijd merkbaar. Vanzelfsprekend houdt de gemeente de nieuwe verkeerssituatie zorgvuldig in de gaten.

Gezondere lucht

De maatregelen om het doorgaand autoverkeer te doseren zorgen voor gezondere lucht en houden de omliggende wijken goed bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Daarmee vervallen de eerdere plannen voor een verkeerskundige ‘knip’ die het doorgaand autoverkeer tussen Weerdsingel Westzijde en Oudenoord v.v. helemaal onmogelijk zouden maken.  Op dit moment vindt de herontwikkeling van Paardenveld plaats. Het Paardenveld wordt omgebouwd van verkeersplein naar een dubbele T-kruising. Dit is de eerste stap om de verkeersdosering in te voeren.
Van vrijdag 5 juni t/m maandag 8 juni, 12 uur geldt voor het Paardenveld een gedeeltelijke weekend afsluiting. Dit is nodig voor de reconstructie van Paardenveld. In de weken daarna vinden nog afrondende werkzaamheden plaats in en om het Paardenveld.
Het doseren van autoverkeer start op 8 juni.

Cookieinstellingen